Reteta zilei: Tort cu portocale si capsuni
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 1 blat de tort
- 200 gr brânză de vaci
- 200 gr căpşuni
- 200 gr portocale
- 150 gr zahăr
- 200 ml frişcă lichidă
- 2 ouă
- 50 ml coniac
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Brânza de vaci se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă tare, se amestecă cu frişca bătută separat, după care se încorporează în compoziţia de brânză.
Portocalele decojite şi căpşunile se taie în cubuleţe, oprind puţin din fiecare fruct pentru decor.
Fructele se amestecă cu crema de brânză şi frişcă, apoi se adăugă coniacul.
Cojile de portocală se fierb cu puţină apă şi restul de zahăr, formând un sirop cu care se însiropează blatul, ce se umple apoi cu cremă şi se ornează cu fructe.
In cazul în care brânza de vaci este mai moale, se poate adauga in compozitia cremei puţină gelatină pentru a o întări.
Tort cu portocale si capsuni
Poftă bună!
Foarte bun tortul cu portocale