Reteta zilei: Tort

Printeaza

O reteta delicioasa de tort din: oua, zahar, sare, miez de baton de vanilie, coaja de lamaie, faina, praf de copt, foi de gelatina, crema de branza de vaci, zahar fin, suc si coaja de lamaie, lapte, zmeura, frisca, caise, zahar si boabe de zmeura.

Tort

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • sare
  • miezul de la un baton de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 125 g făină
  • 1 linguriţă rasă praf de copt

cremă:

  • 12 foi gelatină
  • 200 g cremă de brânză de vaci
  • 150 g zahăr fin
  • sucul şi coaja rasă de la o lămâie
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 200 ml lapte bătut
  • 400 g zmeură pasată
  • 400 ml frişcă

glazură şi ornat:

  • 4 foi gelatină
  • 150 g caise pasate
  • 30 gzahăr
  • 1 conservă jumătăţi de caise (425 ml)
  • câteva boabe de zmeură

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouă­le. Se bat albuşurile cu zahăr şi un praf de sare. Se înglobează gălbenuşurile, miezul de va­nilie şi coaja de lămâie.

Se adaugă făina ames­tecată cu praf de copt şi se omogenizează. Se aşază compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt (0, 26 cm) şi se coace la cuptor cca 20 min.

Se scoate apoi din cuptor, se în­depărtează cu atenţie hârtia de copt şi se lasă să se răcească blatul pe un grătar de prăjituri. Apoi se taie pe două niveluri.

Tort

Gelatina se înmoaie în apă rece. Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, coajă de lămâie şi miez de vanilie. Se încălzeşte sucul de lămâie şi se dizolvă înăuntru gelatina.

Se încorporea­ză apoi treptat, pe rând, laptele bătut, brânza de vaci şi piureul de zmeură. In final, se în­globează frişca bătută.

Tort

Se aşază inelui formei în jurul blatului de jos. se repartizează pe tflat jumătate din cantitatea de cremă şi se nivelează. Se aşază deasu­pra al doilea blat şi se unge cu restul de cre­mă. Se dă tortul la frigider cca 4 ore.

Tort

Se înmoaie gelatina în apă rece. Se încălzeşte piureul de caise împreună cu zahărul. Se dizol­vă înăuntru gelatina.

Se lasă să se răcorească puţin compoziţia şi se toarnă pe tort cât este încă fluidă; se nivelează cu o spatulă. Se dă tortul la frigider, ca să se întărească această glazură.

Intre timp, se scurg caisele din con­servă şi se şterg; se pot carameliza uşor, folosind un arzător special pentru flambat. Se aşază decorativ pe tort, împreună cu boa­bele de zmeură.

Tort

Tort

Tort

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.