Reteta zilei: Tortilla cu peste si sos verde
PrinteazaTortilla cu peste si sos verde din: pesmet, ulei de masline, chili, boia,sare, file de tilapia, albus de ou, varza, ridichi, limeta, sare, tortilla, mango, ceapa rosie, coriandru, rosii verzi, avocado, usturoi, ardei iute.
Ingrediente:
- 1 ¼ cani pesmet
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita chili
- ¾ lingurite boia de ardei afumat
- ½ lingurita de sare
- 2 fileuri de tilapia, taiate in fasii
- 3 albusuri de ou, usor batute
- 3 cesti varza alba, tocata
- 4 ridichi, feliate
- 1 limeta, stoarsa
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- 8 tortilla
pentru sos de mango:
- 1 mango, cuburi
- ½ ceasca ceapa rosie, tocata
- 2 linguri de coriandru proaspat tocat
- 1 limeta stoarsa
- 1 varf de cutit de sare
sos verde:
- 4 rosii verzi, tocate
- 1 avocado copt, cuburi
- 2 catei de usturoi, cojit
- 1 ardei iute, tocat
- ¼ cana frunze de coriandru
- 1 limeta, stoarsa
- sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 170C. Preparati sosul de mango, intr-un bol mediu, combinati toate ingredientele.
lasa sa stea la temperatura camerei timp de 30 minute pentru a permite ca aromele sa se combine.
Pregatiti sosul verde, adaugati rosiile in blender, impreuna cu avocado, usturoi, ardei iute, coriandru, suc de lamaie si un varf de cutit de sare si procesati pana la omogenizare.
toarna intr-un castron si se condimenteaza cu sare. Pastrati deoparte pana la servire.
Intr-un castron mic, combinati pesmet, chili, boia de ardei afumat si sare.
incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. adauga amestecul de pesmet si se amesteca, gatitnd 2-3 minute. Opriti focul.
Spalati si uscati pestele, dati apoi prin albusul de ou batut, pesmet si asezati intr-o tava pe hartie de copt.
Dati la cuptor 10 minute. Intre timp, combinati varza, ridichi, suc de lamaie si sare.
Incalziti tortilla. Pentru a asambla, raspanditi sos verde pe tortilla, adaugati cateva bucati de peste si adaugati varza si sos de mango.
Serviti imediat.
Tortilla cu peste si sos verde
Pofta buna!