Reteta zilei: Tortilla cu vita si sos de ceapa
PrinteazaTortilla cu vita si sos de ceapa din: vita, malai, sare, apa calda, oregano, chimion, ceapa, usturoi, coriandru, salata, sos de rosii.
Ingrediente:
- 450gr carne de vita
- 150gr malai
- 1/2 lingurita sare
- 120 ml apa calda
- 2 lingurite oregano
- 1 lingurita chimion
- 1 ceapa, feliata
- 2 catei usturoi
- coriandru, salata, lamaie si sos de rosii, pentru servire
Mod de preparare:
Spalati carnea si asezati intr-o cratita. Acoperiti cu apa asezonati si dati la cuptor la 150C pentru 3 ore.
Între timp, face aluatul pentru tortilla. Se amestecă malaiul cu sare într-un bol mare.
Se adaugă apă caldă, putin cate putin si framantati bine.
Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati sa se odihnească timp de 1 oră.
Scoateti carnea din cuptor si rupeti cu o furculita apoi lasati sa se odihneasca într-un bol. Se împarte aluatul tortilla în șase.
Intindeti fiecare tortilla.
Se încălzește o tigaie. Gatiti fiecare tortilla timp de 15-20 de secunde pe fiecare parte. Păstrati tortilla calda.
Se adauga oregano si chimen in bolul cu carne si se amesteca bine.
Se încălzește ulei într-o tigaie și se rumenesc ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute.
Se adaugă amestecul de carne si se gateste cateva minute.
Pe fiecare tortilla adaugati salată mărunțită, amestec de carne de vita, sos de rosii, lamaie si coriandru.
Serviti imediat.
Tortilla cu vita si sos de ceapa
Pofta buna!