Reteta zilei: Tortulet de inghetata

Printeaza

O reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie.

Tortulet de inghetata

Ingrediente:

  • 100 gr foi de prăjitură de cacao
  • 200 gr zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 300 gr rodii
  • 50 ml sirop de lămâie
  • 1 sticlută cu esenţă de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Se amestecă gălbenu­şurile cu îoo gr zahăr pudră. Albuşurile se bat spumă ta­re cu restul de zahăr. Compoziţiile formate anterior se amestecă uşor, de jos în sus, şi se adaugă esenţa de vanilie.

Tortulet_de_inghetata_02

Siropul se diluează cu puţină apă, apoi cu acesta se însiropea- ză uşor foile de prăjitură.

Tortulet_de_inghetata_03

Diferite forme de uni­că folosinţă se îmbracă pe interior cu foile de prăjitu­ră, având grijă ca acestea să fie îmbrăcate complet. In formele îmbrăcate se toarnă până la jumătate compoziţie de îngheţată, apoi se pune miez de rodie şi din nou îngheţată, se or­nează cu miez de rodie şi se ţine la congelator circa 2 ore.

Tortulet_de_inghetata_04

Pentru cei care preferă îngheţata de ciocolată, în compoziţie se adaugă cacao şi esenţă de rom, iar pentru aspect, foile de prăjitură trebuie să fie de vanilie.

Tortulet_de_inghetata_05

Tortuleţ de îngheţată

Tortulet_de_inghetata

Poftă bună!

3 comentarii

  1. Sa-mi dai si mie o felie 🙂

  2. Si eu vreau o felie din tortul cu inghetata

  3. Si eu vreau, arata prea bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.