Reteta zilei: Tortulet de inghetata
PrinteazaO reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 100 gr foi de prăjitură de cacao
- 200 gr zahăr pudră
- 4 ouă
- 300 gr rodii
- 50 ml sirop de lămâie
- 1 sticlută cu esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu îoo gr zahăr pudră. Albuşurile se bat spumă tare cu restul de zahăr. Compoziţiile formate anterior se amestecă uşor, de jos în sus, şi se adaugă esenţa de vanilie.
Siropul se diluează cu puţină apă, apoi cu acesta se însiropea- ză uşor foile de prăjitură.
Diferite forme de unică folosinţă se îmbracă pe interior cu foile de prăjitură, având grijă ca acestea să fie îmbrăcate complet. In formele îmbrăcate se toarnă până la jumătate compoziţie de îngheţată, apoi se pune miez de rodie şi din nou îngheţată, se ornează cu miez de rodie şi se ţine la congelator circa 2 ore.
Pentru cei care preferă îngheţata de ciocolată, în compoziţie se adaugă cacao şi esenţă de rom, iar pentru aspect, foile de prăjitură trebuie să fie de vanilie.
Tortuleţ de îngheţată
Poftă bună!
Sa-mi dai si mie o felie 🙂
Si eu vreau o felie din tortul cu inghetata
Si eu vreau, arata prea bine!