Reteta zilei: Turta dulce cu migdale
PrinteazaTurta dulce cu migdale din: ghimbir uscat, faina, zahar brun, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, coriandru, cardamom, unt, ou, esenta de migdale, zahar, migdale.
Ingrediente:
- 1/4 cana ghimbir uscat, tocat
- 1 1/2 cani de faina
- 1/4 cana de zahar brun
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura de ghimbir
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/2 lingurita de coriandru
- 1/2 lingura de cardamom
- 60gr de unt
- 1 ou
- 2 lingurite esenta de migdale
- 1/4 cana de zahar
- ¼ ceasca migdale, pentru topping
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava puneti hartie de copt.
Puneti ghimbirul uscat intr-un castron mare, apoi se amesteca impreuna cu faina, zahar brun si condimente.
Intr-o cratita mica la foc mic, se topeste untul.
Se adauga in ingredientele uscate, se adauga ou si se amesteca pana se formeaza un aluat rigid. Acoperiți vasul cu folie alimentara si dati la rece aproximativ 10-15 minute.
Formati bile cu ajutorul mainilor si puneti in tava. Adaugati 1-2 migdale in fiecare turta.
Coaceti timp de aproximativ 16-18 minute. Lasati sa se raceasca si serviti.
Turta dulce cu migdale
Pofta buna!
Asta-i un fel de …biscuiti, fursecuri …