Reteta zilei: Unt de dovleac

Printeaza

Unt de dovleac din: piure de dovleac, zahar brun, suc de mere, vanilie, scortisoara, ghimbir, nuca, condimente, suc de lamaie.

Ingrediente: Unt de dovleac

  • 1 cutie piure de dovleac
  • 1 cană zahar brun
  • ¾ ceasca suc de mere
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță ghimbir tocat
  • 1 linguriță nucă tocata
  • ⅛ lingurita condimente
  • 2 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Combinați toate ingredientele, cu excepția sucului de lămâie, într-o cratiță mare.

Aduceți amestecul la fiert.

Unt de dovleac

Reduceți focul și lăsați la foc mic timp de 30 de minute, amestecând ocazional.

Se opreste focul, se adauga sucul de lămâie și se lasă să se răcească.

Unt de dovleac

Se toarnă în borcanele și se păstrează la frigider.

Serviti cu paine sau cu biscuiti.

Unt de dovleac

Unt de dovleac

Unt de dovleac

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Seminte de dovleac cu aroma de sos de soia

Seminte de dovleac cu aroma de sos de soia din: seminte de dovleac, sos de soia, pudra de ghimbir, indulcitor. Ingrediente: 240 gr seminte de dovleac 2 linguri sos de soia 1/2 lingurita pudra de ghimbir 2 lingurite indulcitor   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Intr-un bol amestecati semintele cu restul ingredientelor si […]

 

 

Reteta zilei: Tarta cu dovleac si branza

Tarta cu dovleac si branza din: aluat de patiserie, dovleac, smantana, oua, branza albastra, sare, piper. Ingrediente:  300gr aluat de patiserie 200gr dovleac 100 ml smantana 2 ouă 70gr brânză albastră sare si piper   Mod de preparare: Taiati cuburi dovleacul. Intindeti foaia de aluat si transferati intr-o tava, intepati cu o furculita. Bateti ouăle […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.