Reteta zilei: Vafe

Printeaza

Vafe din: faina, praf de copt, sare, zahar, lapte, galbenusuri, esenta de vanilie, unt topit, albus de ou.

Vafe_18

 

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 ceasca de zahar
  • 1-1/2 ceasca de lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1/2 ceasca unt topit
  • 4 albusuri de ou

Mod de preparare:

Se incalzeste aparatul de facut vafele. Cerneti impreuna faina, praful de copt, sare si zahar intr-un castron.

Intr-un castron separat, amestecati impreuna lapte, 2 galbenusuri de ou si vanilie.

Se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca foarte usor pana se combina.

Vafe_12

Se toarna untul topit si se continua amestecarea foarte usor pana la omogenizare.

Intr-un castron separat cu ajutorul unui mixer bateti albusurile pana se intaresc.

Incorporati bezeaua in aluat si amestecati de jos in sus pana se combina.

Vafe_15

Puneti aluat in fiecare forma de vafa si gatiti conform instructiunilor de utilizare.

Lasati sa se odihneasca si serviti cu topping dupa preferinta.

Vafe_17

Vafe

Vafe_19

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Vafe integrale cu miere, portocala si afine

Vafe integrale cu miere, portocala si afine din: ouă, lapte batut, făină integrală de secară, păstaie de vanilie, praf de copt, zahăr, ulei, sare, banane, portocale, afine, miere. Ingrediente: 2 ouă 180 g lapte bătut 130 g făină integrală de secară 1/2 păstaie de vanilie 1 linguriţă praf de copt 50 g zahăr 2 linguri ulei un praf de sare 2 banane […]

 

Vafe cu cascaval si iaurt

Vafe cu cascaval si iaurt din: ouă, unt, praf de copt, iaurt, sare, caşcaval, făină. Ingrediente: 4 ouă 400 g unt 1 linguriţă praf de copt 150 g iaurt 1 praf de sare 150 g caşcaval ras circa 300 g făină   Mod de preparare: Mixezi ouăle împreună cu sarea şi untul moale, la tem­peratura camerei. Adaugi iaurtul, caşcavalul ras, pra­ful de […]

 

Vafe tuilles

Numele acestor specialităţi ale patiseriei franceze, subţiri şi curbate, provine de la cuvântul francez pentru „ţiglă”, deoarece forma lor aminteşte de ţiglele roşii, care pot fi văzute şi astăzi pe clădiri vechi în Franţa. Acelaşi nume desemnează şi aluaturile coapte în forma unor coşuleţe sau boluri, care se umplu cu o budincă moale sau cu […]

 

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. N-am aparat de facut vafe. Dar vafele astea au iesit demential

  2. Ce bine arata vafele astea

  3. Fuuu, delicioase sunt vafele astea

  4. Bune vafele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.