Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza
PrinteazaO reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente:
- 300g varza de Bruxelles
- 250ml lapte
- 100g branza rasa
- 50g unt
- 2 linguri faina
- 1/4 lingurita nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de dimensiuni egale, cea mare se taie pe jumatate. Varza de Bruxelles se spala bine si se fierbe timp de 10 minute in apa sarata. Dupa ce s-a fiert, varza se strecoara si se pune intr-un vas.
Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina amestecand bine apoi se toarna laptele cald. Preparatul se fierbe 5 minute dupa care se pune peste varza presarandu-se sare, piper si nucsoara.
La sfarsit se pune branza rasa si se da la cuptor. Se serveste cu carne pregatita la cuptor.
Varza de Bruxelles cu branza
Pofta buna!