Varza de bruxelles cu coriandru din: vazra de bruxelles, ardei iute, usturoi, zahar, sos de peste, coriandru. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 1 ardei iute 1 catel de usturoi 2 lingurițe zahăr 2 linguri sos de pește ½ legatura coriandru Mod de preparare: Puneti varza taiata jumatati intr-un tava cu ulei. Adaugati […]
Reteta zilei: Varza de bruxelles cu nuci pecan
PrinteazaVarza de bruxelles cu nuci pecan din: varza de bruxelles, ceapa, mar, nuci pecan, ulei de masline, sare, piper, feta.
Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de antioxidanți și conțin cantități semnificative de vitamine B și E, precum și de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și zincul.
Consumul regulat de nuci pecan poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv:
- Sănătatea inimii: Grăsimile sănătoase din nucile pecan pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), protejând astfel inima și arterele.
- Antioxidanți: Nucile pecan sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina E, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
- Controlul greutății: Consumul moderat de nuci pecan poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase datorită conținutului lor ridicat de fibre și grăsimi sățioase.
- Sănătatea cerebrală: Acizii grași omega-3 din nucile pecan sunt benefici pentru sănătatea creierului, putând ajuta la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimerul.
Ingrediente:
- 500gr varza de bruxelles
- 1 ceapă
- 1 măr roșu
- ½ ceasca nuci pecan
- 3 linguri ulei de măsline
- sare și piper, dupa gust
- ¼ ceasca feta
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Curatati si spălați și tăiați varza in jumătati.
Tocati ceapa si marul.
Amestecati intr-un bol varza, ceapa marul si nucile cu ulei de măsline, sare și piper.
Se toarnă amestecul intr-o tavă de copt.
Dati la cuptor timp de 25 de minute.
Presarati cu feta.
Varza de bruxelles cu nuci pecan
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic
Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic din: varza de bruxelles, ulei de masline,sare, piper, merisoare, nuci, otet balsamic, miere. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 2-3 linguri de ulei de măsline sare si piper dupa gust 1/2 cești merisoare uscate si nuci 3/4 ceașcă de oțet balsamic 1/4 ceasca de miere […]
Pofta buna!