Reteta zilei: Varza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic
PrinteazaVarza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic din: ulei de masline, mustarr, otet balsamic, sirop de agave, sos worcestershire, varza de bruxelles, patrunjel.
Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și acid folic.
Consumul de varză de Bruxelles aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate sprijini sistemul imunitar, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.
De asemenea, varza de Bruxelles conține compuși fitochimici care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer. Fiind bogată în fibre, varza de Bruxelles poate promova sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase.
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de măsline
- 1 lingură mustar Dijon
- 1 lingura oțet balsamic
- ½ linguriță de sirop de agave
- 1 lingurita de sos Worcestershire
- 1/2 kg varza de Bruxelles
- 2 linguri patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Într-un castron mic, amestecați împreună 3 linguri de ulei de măsline, muștar Dijon, oțet balsamic, agave și sos Worcestershire până se omogenizeaza. Pastrati deoparte.
Într-un castron mare, adaugati varza de Bruxelles, taiata in jumatati cu restul de 2 linguri de ulei de măsline.
Amestecati usor.
Aranjati varza într-un singur strat pe o tavă și dati la cuptor 25-30 de minute, amestecând ocazional, până când se rumenesc.
Transferati intr-un castron de servire si adaugati vinegreta. Presarati cu patrunjel si serviti.
Varza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic
Pofta buna!