Reteta zilei: Varza coreeana murata (kimchi)

Printeaza

Varza coreeana murata (kimchi) din: varza chinezeasca, sare de mare grunjoasa, usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert, apa, fulgi de chili, sos de creveti, zahar, ceapa verde, apa.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente: 

  • 1 varza coreeana
  • 4 linguri de sare de mare grunjoasă
  • 3 catei de usturoi
  • 1 bucatica ghimbir
  • 3 linguri de sos de peste
  • 2 linguri de orez alb fiert
  • 6 linguri de apă
  • 7 linguri fulgi de chili
  • 1 lingura sos de creveți
  • 1 lingura zahar
  • 3 cepe verzi, tocate
  • 1/2-1 cană cu apă

 

Mod de preparare:

Se toaca varza. Clătiți bine și puneți într-un bol mare.

Se presara sare de mare si se amesteca bine.

Lasati sa stea timp de 2 ore intorcand o dată sau de două ori în acest timp.

Clătiți varza și se scurge bine. Pastrati deoparte.

Intr-un blender, combinati usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert și cele 6 linguri de apa. Omogenizati.

Într-un bol mare, combinati fulgi de chili, sos de creveți, zahăr și piureul de orez.

Amestecati bine.

Adaugati varza și ceapa verde.

Amestecati bine.

Transferați într-un borcan mare.

Se toarnă 1/2-1 cana de apa in castron si se curata bine, apoi transferati lichidul in borcan.

Acoperiți kimchi cu capacul si se lasa la rece cel putin 1 zi inainte de servire.

 

Varza coreeana murata (kimchi)

Varza_coreeana_murata_(kimchi)_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.