Reteta zilei: Varza coreeana murata (kimchi)
PrinteazaVarza coreeana murata (kimchi) din: varza chinezeasca, sare de mare grunjoasa, usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert, apa, fulgi de chili, sos de creveti, zahar, ceapa verde, apa.
Poate te intereseaza si:
- Sandwich cu branza si kimchi
- Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana)
- Spaghete cu rosii si varza kimchi
Ingrediente:
- 1 varza coreeana
- 4 linguri de sare de mare grunjoasă
- 3 catei de usturoi
- 1 bucatica ghimbir
- 3 linguri de sos de peste
- 2 linguri de orez alb fiert
- 6 linguri de apă
- 7 linguri fulgi de chili
- 1 lingura sos de creveți
- 1 lingura zahar
- 3 cepe verzi, tocate
- 1/2-1 cană cu apă
Mod de preparare:
Se toaca varza. Clătiți bine și puneți într-un bol mare.
Se presara sare de mare si se amesteca bine.
Lasati sa stea timp de 2 ore intorcand o dată sau de două ori în acest timp.
Clătiți varza și se scurge bine. Pastrati deoparte.
Intr-un blender, combinati usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert și cele 6 linguri de apa. Omogenizati.
Într-un bol mare, combinati fulgi de chili, sos de creveți, zahăr și piureul de orez.
Amestecati bine.
Adaugati varza și ceapa verde.
Amestecati bine.
Transferați într-un borcan mare.
Se toarnă 1/2-1 cana de apa in castron si se curata bine, apoi transferati lichidul in borcan.
Acoperiți kimchi cu capacul si se lasa la rece cel putin 1 zi inainte de servire.
Varza coreeana murata (kimchi)
Pofta buna!