Reteta zilei: Varza cu prune uscate si carnati afumati
PrinteazaVarza cu prune uscate si carnati afumati din: varza murata, prune uscate, carnati afumati, ulei, rosii, piper si boia iute.
Ingrediente:
- 600 gr varză murată
- 200 gr prune uscate
- 100 gr cârnaţi afumaţi
- 50 ml ulei
- 100 gr roşii
- 2 gr piper
- 5 gr boia iute
Mod de preparare:
Varza murată se ţine la desărat, apoi se spală în mai multe ape, se scurge bine, se toacă şi se pune la fiert pentru 20 de minute în apa în care au fost opăriţi cârnaţii afumaţi.
Prunele uscate se fierb în puţină apă, iar după ce s-au umflat, se amestecă cu varza şi se mai fierb împreună aproximativ 5 minute.
Varza se îndepărtează de pe flacără, se adaugă cârnaţii tăiaţi în felii subţiri, uleiul, boiaua şi piperul, se amestecă totul şi se pune într-un vas termorezistent.
Vasul se introduce în cuptorul încins al 180°C pentru aproximativ 30 de minute, apoi se scoate şi se ornează cu felii de roşii.
In vasul de la cuptor trebuie pus puţin lichid, care se evaporă total până când preparatul este gata, iar pentru o culoare mai intensă, uleiul se înfierbântă ţi se amestecă cu boiaua înainte de a fi adăugat preparatului.
Varza cu prune uscate si carnati afumati
Poftă bună!
Nu am pus prune in varza pana acum
Ba da, si inca cum, un deliciu iese varza facuta in felul asta