Reteta zilei: Varza rosie in sos de vin
PrinteazaVarza rosie in sos de vin din: ulei de arahide, ceapa, anason, scortisoara, cuisoare, varza rosie, zahar brun, otet de vin rosu, vin rosu, pere, stafide, arahide, sare, piper.
Varza roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Conține vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B. De asemenea, este bogată în fibre, potasiu, fier, calciu și magneziu.
Culoarea roșie a verzei se datorează unor compuși antioxidanți puternici numiți antociani. Acești antioxidanți pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi și pot contribui la reducerea riscului de boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă.
Consumul de varză roșie poate aduce multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta poate susține sistemul imunitar, ajută la menținerea sănătății oaselor și a vederii, are proprietăți antiinflamatorii și poate contribui la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de arahide
- 1 ceapa, feliata
- 2 stelute de anason
- 1 lingurita scortisoara
- cateva cuisoare
- 450gr varza rosie, tocata
- 2 linguri zahar brun
- 45 ml otet de vin rosu
- 300ml vin rosu
- 2 pere, cuburi
- 115gr stafide
- 115gr arahide, maruntite
- sare si piper
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si gatiti 5 minute.
Adaugati anason, scortisoara, cuisoare si varza si gatiti inca 3 minute.
Presarati zaharul, adaugati otet, vin rosu si acoperiti cratita.
Gatiti 10 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati perele si stafidele si mai gatiti 10 minute.
Asezonati cu sare si piper.
Garnisiti cu arahide si serviti imediat.
Varza rosie in sos de vin
Pofta buna!