Vermicelli cu ardei din: vermicelli, ardei, coriandru, sos de peste, ulei, miere, otet. Ingrediente: 250 g vermicelli din orez câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni 6 fire de coriandru 4 linguri de ulei vegetal 4 linguri de sos de peşte 2 linguri de miere 2 linguri de oţet alb de orez Mod de […]
Reteta zilei: Vermicelli cu legume
PrinteazaVermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.
Ingrediente:
- ½ ceapa
- 1 ardei gras rosu (sau verde)
- 1 Zucchini
- 1 ardei iute
- 1-2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 250g vermicelli (fidea de orez)
- 3 cupe supa de vita
- ½ lingurita piper negru
- ½ lingurita de chimen
- ½ lingurita de sare
- 1 cutie rosii
- ½ ceasca parmezan ras
- 2 linguri oregano tocat
- 2 linguri de coriandru proaspat tocat
- 1 limeta
Mod de preparare:
Se taie ceapa și ardeiul bucati potrivite. Dovlecelul se taie cuburi, feliati ardeiul iute si usturoiul.
Se incalzește o tigaie la foc mediu și se adaugă ulei de masline, ceapa, ardei gras și ardei iute.
Gatiti legumele timp de aproximativ 5 minute.
Apoi se adaugă taițeii și usturoiul și se amesteca bine.
Gatiti cateva minute.
Adaugati rosiile, supa de vita, și dovlecelul.
Incorporate oregano, piperul macinat, chimenul și sarea.
Se amesteca bine. Acoperiti tigaia cu capac si gaiti aproximativ 8 minute.
Se adauga coriandrul.
Garnisiti cu parmezan ras, suc de lamaie si coriandru tocat, iar apoi serviti.
Vermicelli cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Vermicelli cu ardei
Pofta buna!
Aaa, deci vermicelli e de fapt fidea de orez, e bine de stiut denumirea de vermicelli