Vin fiert cu aroma de scortisoara din: vin rosu, zahar, cuisoare, scortisoara, coaja de lamaie. Vin fiert cu gutui Cum se prepara Vin fiert rosu si alb (VIDEO) Vin fiert aromat Ingrediente: 1 l vin roşu 250 g zahăr 4 cuişoare 1 bucăţică scorţişoară 1 spirală din coajă de lămâie Mod de […]
Reteta zilei: Vin fiert cu aroma de portocala
PrinteazaVin fiert cu aroma de portocala din: scortisoara, cuisoare, boabe de piper, coaja de portocala, apa, zahar, vin rosu. Vinul fiert, cunoscut și sub numele de “mulled wine” în culturile anglo-saxone, este o băutură tradițională de iarnă, populară în multe culturi europene.
Originea sa datează din Antichitate, când romanii încălzeau vinul pentru a se încălzi pe timpul iernii. Acesta este adesea aromatizat cu diverse mirodenii, precum scorțișoara, cuișoarele, anasonul stelat și citrice, și îndulcit cu zahăr sau miere.
Ingrediente:
- 3 batoane scorțișoară
- 1 linguriță cuisoare
- 1 linguriță boabe de piper
- coaja de la 1 portocală
- 1 cană de apă
- ½ cana zahar
- 2 sticle (750 ml/sticla) vin roșu
Mod de preparare:
Aduceti scorțișoară, cuișoare, boabe de piper, coajă de portocală și apă la fierbere într-o cratiță mică.
Reduceți focul si fierbeti aproximativ 15 minute.
Intr-o cratita mare adaugati amestecul de condimente, vinul si pastrati deoparte 15 minute sa se intrepatrunda aromele.
Serviti imediat.
Vin fiert cu aroma de portocala
Savurati!
poate iti place si:
Vin fiert cu aroma de scortisoara
Vin fiert cu scortisoara si cuisoare
Vin fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare, scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3 cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1 portocala Mod de preparare: Torni vinul intr-un vas si pui toate ingredientele, in afara de portocala. Le dai cateva clocote, opresti focul […]
Savurati!