Reteta zilei: Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Printeaza

Vinete coapte cu pesmet si parmezan din: vanata, branza, rosii, cafea, patrunjel, pesmet, parmezan, ulei de masline, sare, piper, oua si sos arrabiata.

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

 

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • Felii de branza
  • 1 borcan rosii in ulei
  • 1/2 ceasca de cafea
  • patrunjel proaspat tocat
  • 3/4 cana pesmet
  • parmezan ras
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • Sare și piper
  • 2 oua
  • 1 1/4 ceasca sos marinara sau arrabiata (opțional)

 

Mod de preparare:

Feliati vinetele. Puneti intr-o strecuratoare si presarati sare. Lasati in strecuratoare 30 de minute. Clatiti si puneti apoi pe prosoape de hartie.

Preincalziti cuptorul la 180C de grade F. Intr-o tava pe hartie de copt asezati vinetele, adaugati felii de branza pe jumatate din feliie de vinete.

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Scurgeti rosii de uleiul in exces, adaugati peste vinete. Adaugati patrunjel, si asezonati dupa gust cu sare si piper.

Adaugati cate o felie de vinete peste celelalte pentru a forma sandwich-uri. Intr-un bol mediu, se amesteca impreuna pesmetul si parmezanul.

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Într-un bol mic, se bat ouale. Scufundati sandwich-urile in ou, apoi in amestecul de pesmet cu parmezan. Așezați in tava pe hartia de copt.

Stropiti cu ulei de masline. Coaceți 35-40 de minute. Intoarceti dupa aproximativ 15 minute. Serviti sandwich-urile calde cu patrunjel tocat si sos marinara sau arabiata.

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Vinete coapte cu pesmet si parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.