Friptură de Curcan cu Glazură de Miere – un preparat elegant și savuros, ideal pentru mese festive sau cine speciale. Această rețetă combină suculența cărnii de curcan cu dulceața subtilă a mierii, rezultând un gust rafinat și deosebit. Friptura de curcan este bogată în proteine și săracă în grăsimi, fiind o alegere excelentă pentru o […]
Reteta zilei: Vinete coapte cu dressing de sos tahini
PrinteazaVinete coapte cu dressing de sos tahini din: vanata, ulei de masline, coriandru, patrunjel, pasta tahini, apa, suc de lamaie, praf de usturoi, chimen, piper cayenne, sare.
Ingrediente:
- 1 vanata mare, taiata felii
- 2 linguri ulei de masline
- coriandru sau patrunjel
dressing:
- 3 linguri de pasta tahini
- 3 linguri de apa
- 2 linguri suc de lamaie
- ¼ lingurita praf de usturoi
- ¼ lingurita de chimen
- ⅛ lingurita de piper cayenne
- ¼ lingurita de sare
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Aranjati vinetele intr-un singur strat. Ungeti cu ulei de masline.
Coaceti vinetele timp de aproximativ 40 de minute.
Intre timp, pregatiti sosul. Adaugati tahini, apa, suc de lamaie, praf de usturoi, chimen, piper cayenne si sare intr-un blender si se amesteca pana se omogenizeaza.
Presarati vinetele cu sos si verdeata si serviti.
Vinete coapte cu dressing de sos tahini
Pofta buna!
Salată de Ridiche Neagră cu Morcov și Mere
Salată de Ridiche Neagră cu Morcov și Mere: Rețeta Ideală pentru o Alimentație Sănătoasă – este o combinație delicioasă și nutritivă, perfectă pentru a-ți îmbunătăți dieta zilnică. Această salată aduce un echilibru perfect între prospețimea și crocanța legumelor și dulceața naturală a merelor, fiind ideală pentru orice masă a zilei. Ridichea neagră este cunoscută pentru […]