Reteta zilei: Vinete crocante
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval, ulei de masline, sare si piper.
- 2 vinete mari
- 250 g jambon feliat
- 250 g caşcaval feliate
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine vinetele şi le .tai pe lungime, cam de 1 cm grosime. Sărezi vinetele pe ambele părţi şi le laşi să stea la marinat aproximativ 20 de minute. îndepărtezi sarea şi mai laşi puţin vinetele să se scurgă.
Căleşti feliile de vinete în puţin ulei de măsline şi le scurgi pe o hârtie de copt. Căleşti şi feliile de jambon, într-un vas termorezistent, aşezi feliile de vinete, peste ele pui feliile de jambon prăjite, iar la final cele de caşcaval.
Condimentezi cu sare şi piper după gust şi le dai la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Le scoţi din cuptor atunci când caşcavalul începe să se topească.
Vinete crocante
Poftă bună!