Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc
PrinteazaO reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi.
Ingrediente:
- 2 -3 vinete lungi
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură busuioc
- ardei iute
- rosii cherry
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi partea de la coadă, apoi taie-le felii groase şi sărează-le. Pune-le pe un plan înclinat şi aşază peste ele un fund de lemn cu o greutate şi lasă-le să se scurgă de lichidul amar.
După circa o jumătate de oră, clăteşte feliile de vinete şi usucă-le cu grijă cu hârtie absorbantă. Pune-le apoi pe grătar şi frige-le pe ambele părţi până când se înmoaie.
Taie usturoiul feliuţe sau zdrobeşte-l, dacă preferi o aromă mai pregnantă; pune-l, împreună cu ardeiul iute tocat si rosiile cherry, într-o tigaie cu ulei încălzit şi lasă la infuzat.
Adaugă busuioc tocat, amestecă şi toarnă sosul peste vinetele presărate cu piper în prealabil, după gust, lăsându-le să se pătrundă aromele. După 10 minute, serveşte-le.
Vinete la grătar, marinate cu busuioc
Pofta buna!
Asta-i pentru vegetarieni? fara carne :))
A trecut vremea vinetelor 🙂