Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc

Printeaza

O reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi.

Vinete la grătar, marinate cu busuioc

Ingrediente:

  • 2 -3 vinete lungi
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură busuioc
  • ardei iute
  • rosii cherry
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală vinetele, îndepărtează-le vârful şi partea de la coa­dă, apoi taie-le felii groase şi sărează-le. Pune-le pe un plan înclinat şi aşază peste ele un fund de lemn cu o greutate şi lasă-le să se scurgă de lichidul amar.

Vinete_la_gratar_marinate_cu_busuioc_05

După circa o jumătate de oră, clăteşte feliile de vinete şi usucă-le cu grijă cu hârtie absorbantă. Pune-le apoi pe grătar şi frige-le pe ambele părţi până când se înmoaie.

Vinete_la_gratar_marinate_cu_busuioc_08

Taie usturoiul feliuţe sau zdrobeşte-l, dacă preferi o aromă mai pregnantă; pune-l, împreună cu ardeiul iute tocat si rosiile cherry, într-o tigaie cu ulei încălzit şi lasă la infuzat.

Vinete_la_gratar_marinate_cu_busuioc_14

Adaugă busuioc tocat, amestecă şi toarnă sosul pes­te vinetele presărate cu piper în prealabil, după gust, lăsându-le să se pătrundă aromele. După 10 minute, serveşte-le.

Vinete_la_gratar_marinate_cu_busuioc_18

Vinete la grătar, marinate cu busuioc

 

Vinete la grătar, marinate cu busuioc

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Asta-i pentru vegetarieni? fara carne :))

  2. A trecut vremea vinetelor 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.