Reteta zilei: Vinete cu mozzarella si pesto
PrinteazaVinete cu mozzarella si pesto din: vinete, ulei de masline, mozzarella, busuioc, sos pesto, sare, piper. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Ingrediente:
- 8 vinete mici
- 2 linguri ulei de măsline
- 16 felii de mozzarella
- 16 frunze de busuioc
- 6 linguri sos pesto
- sare și piper, dupa gust
Mod de preparare:
Spălați vinetele și asezati pe o foaie de copt intr-o tava. Preincalziti cuptorul la 170C.
Folosind un cuțit ascuțit, tăiați fâșii subțiri vânăta, dar nu până la capăt, astfel încât vinetele să rămână întregi.
Se ung cu ulei de măsline si se presara cu sare și piper. Coaceți în cuptor timp de 10 minute. Scoateți apoi din cuptor.
Umpleți fiecare vaneta cu felii de mozzarella și busuioc.
Ungeti cu pesto si dati inapoi la cuptor.
Coaceți timp de 10-15 minute. Scoateți din cuptor și serviți calde.
Vinete cu mozzarella si pesto
Pofta buna!
poate iti place si:
Pachetele de vinete cu mozzarella
Pachetele de vinete cu mozzarella din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g mozzarella afumată 1 vânătă lungă 2 roşii 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 3 frunze de busuioc sare şi piper Mod de preparare: […]
Vinete la cuptor cu mozzarella
Vinete la cuptor cu mozzarella din: vanata, carne, mozzarella, ulei, rosii, sare, piper. Ingrediente: o vânătă 550 g carne tocată o ceapă 2 roşii 3-4 felii mozzarella 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Vânata se taie felii, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute. Se pune ceapa tocată la […]
Vinete gratinate cu mozzarella
Vinete gratinate cu mozzarella din: vinete, mozzarella, oregano, busuioc, rosii, faina, ulei, parmezan, sare. Ingrediente: 800 g vinete medii sare 300 g mozzarella 1/2 de legătură de oregano 1/2 de legătură de busuioc 500 g roşii (la conservă) 100 g făină 100 ml ulei de măsline 50 g parmezan proaspăt ras grăsime pentru uns forma […]
Pofta buna!