Reteta zilei: Vinete pane cu garnitură de morcovi
PrinteazaO reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval.
Ingrediente:
- ceapă albă
- 1 morcov mare
- 3-4 linguri ulei
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lingură făină
- 2-3 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 1 cană cu apa
- 3 vinete
- 1-2 ouă
- pesmet
- făină
- ulei pentru prăjit
- boia iute
- 1 roşie
- caşcaval
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, încingi puţin ulei, adaugi ceapa tocată şi amesteci să nu se ardă, adaugi apoi morcovul dat pe răzătoarea mare şi pui o roşie dată pe râzătoare.
Condimentezi cu sare, piper, 1 linguriţă de boia iute şi usturoiul zdrobit.
Separat, dizolvi într-un castronel făina cu pasta de tomate şi apa, apoi torni amestecul peste compoziţia din tigaie şi amesteci bine.
Laşi să mai dea 2-3 clocote, pui pătrunjelul tocat fin şi iei deoparte vasul.
Intre timp, cureţi vinetele de coajă, le tai felii mai groase şi le sărezi.
Le laşi câteva minute să-şi lase zeama amară, apoi le tăvăleşti prin făină, prin oul bătut şi prin pesmet.
Prăjeşti feliile de vinete în ulei încins, pe ambele părţi.
Când sunt toate prăjite, le aşezi pe o farfurie şi torni pe fiecare cu lingura din ghiveciul cu morcovi, iar deasupra razi caşcaval, cât vintele sunt calde.
Vinete pane cu garnitură de morcovi
Pofta buna!