Reteta zilei: Vinete pane in sos de rosii

Printeaza

Vinete pane in sos de rosii din: ou, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet, pasmezan, vanata, ulei de masline, mozzarella, sos de rosii, paste.

 

 

Ingrediente: 

  • 1 ou
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1 linguriță de piper negru
  • ¾ ceasca pesmet
  • ¼ cană parmezan ras
  • ½ vanata feliata
  • ¼ cana ulei de masline
  • 120 gr mozzarella proaspata tăiată felii subțiri
  • 2 cesti sos de rosii
  • paste pentru servire

 

Mod de preparare:

Se bate oul.

Într-un alt bol, combinati brânza cu oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet si parmezan.

Vinete_pane_in_sos_de_rosii
Dati feliile de vinata prin ou, apoi prin amestecul de pesmet.

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mare mediu.

Se adauga feliile de vinete și gatiti timp de 3-5 minute pe fiecare parte.

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_02
Pe fiecare felie adaugati cate o felie de mozzarella.

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_03
Se reduce focul la mic și se acoperă cu sos de rosii.

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_04
Acoperiti cu un capac si gatiti timp de 10-15 minute, apoi presarati cu verdeata.

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_05
Serviti pe pat de paste, presarate cu parmezan.

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_06

Vinete pane in sos de rosii

Vinete_pane_in_sos_de_rosii_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Risotto de legume cu vinete si rosii la gratar

Risotto de legume cu vinete si rosii la gratar din: vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline, orez, vin alb, supa de legume, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă in jur de 250 g 120 g rosii cherry o ceapă 6 linguri ulei de măsline 320 g orez pentru risotto 120 ml vin alb un […]

 

Vinete umplute cu piept de pui si rosii

Vinete umplute cu piept de pui si rosii din: piepţi de pui, vinete, ardei iuti, rosii, ceapa, usturoi, ou, rozmarin, vin alb, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 4 vinete potrivite 4 ardei iuţi 4 roşii 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ou 1 crenguţă de rozmarin 1 ceşcuţă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.