Reteta zilei: Vinete cu sos de rosii

Printeaza

Vinete cu sos de rosii din: vinete, sare de mare, ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chili, scortisoara, rosii, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 2 vinete, tăiate felii subțiri
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica, cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita fulgi de chili
  • scorțișoară
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Sarati ușor feliile de vinete și se lasă să stea timp de 20 minute.

Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie mare.

Prajiti vinetele la foc mediu-mare pana se rumenesc pe ambele părți, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Scoateți vinetele intr-o farfurie.

Adaugati ceapa in tigaie și gatiti la foc mediu până se înmoaie, 5 minute. adauga usturoiul, chilli și scorțișoară.

Gatiti timp de un minut. toarnă cu grijă în roșiile și se fierb pana se ingroasa putin, 5 minute.

Opriti focul și se amestecă patrunjelul. acopera cu folie de aluminiu si se coace la cuptor pentru 45 de minute.

Lasati sa se raceasca pentru 10 minute. Se decoreaza cu patrunjel si se servesc calde.

Vinete cu sos de rosii

Vinete_cu_sos_de_rosii_07

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Vinete umplute cu peste

Vinete umplute cu peste din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei capia, ulei, cascaval, sare, concentrat de legume, piper, lamaie. Ingrediente: 2 vinete 500 g file de şalău 1 legătură ceapă verde 3 ardei capia copţi 3-4 linguri ulei de măsline 3-4 felii caşcaval sare concentrat de legume piper roşu 1 lămâie   Mod de […]

 

Vinete umplute cu nuca

Vinete umplute cu nuca din: vinete, nuci, curcuma, coriandru, otet, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei pentru prăjit sare 100 g nuci măcinate 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă seminţe de coriandru 30 ml oţet din vin roşu puţin praf de ardei iuţi 170 ml apă   Mod de preparare: Vinetele se taie felii […]

 

Vinete la cuptor cu rosii cherry

Vinete la cuptor cu rosii cherry din: vinete, rosii, usturoi, mozzarella, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 2 vinete mari sau 3-4 mai mici 2-3 căţei de usturoi 200 g mozzarella 3-4 linguri ulei de măsline 250 g roşii cherry sare piper cimbru   Mod de preparare: Vineţelele spală, se şterg şi se tale în felii […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu mi-ai placut niciodata, dar astea arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.