Fidea cu frisca, nuci si bezea din: fidea, unt, apa, zahar tos, frisca, nuci, migdale, zeamă de lămâie, ou, sare, zahăr pudră. Ingrediente: 200 g fidea 100 g unt 100 ml apă 100 g zahăr tos 200 ml frişcă 50 g nuci 50 g migdale 50 ml zeamă de lămâie 1 albuş 1 praf de sare 100 […]
Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez
PrinteazaVita cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente, sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez.
Ingrediente:
- coada de vita
- rasol de vita
- morcovi
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- Ulei vegetal
- 1 cutie rosii zdrobite
- Condimente de preferinta vietnameze
- Sare
- Zahar
- Sos de peste
- Coriandru
- Fidea de orez
Mod de preparare:
Incepeți prin clatirea carnii in apa rece pentru a indepărta orice impurități.
Puneti la fiert cel putin o ora si jumatate. Spumuiti bine si mai adaugati apa daca este necesar.
Dupa ce s-a fiertse taie bucati potrivite. Intre timp,taiati legumele si zdrobiti rosiile.
Gatiti ceapa, usturoiul, ceapa rosie si carnea fiarta in ulei pentru 7 minute.
Asezonati amestecul cu zahar si sare și se adauga roșiile zdrobite împreună cu sucul acestora.
Apoi, adăugați condimentele vietnameze si apa. Lasati sa fiarba la foc mediu 25-30 de minute.
Se adauga apoi morcovii și apă. Se condimentează cu sos de pește, sare și zahăr dupa gust.
Gatiti la foc supa mediu aproximativ 1 ora si jumatate.
Fierbeti fideaua de orez conform instructiunilor de pe ambalaj.
Serviti carnea de vita su fideaua de orez si garnisiti cu coriandru proaspat.
Vita cu fidea de orez in stil vietnamez
Pofta buna!
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume din: taitei chinezesti (noodles), ulei susan, ulei, usturoi, ghimbir, morcovi, dovlecel, carne de vită, sos de soia, zahar brun, sare. Ingrediente: 1 pachet taitei chinezesti (noodles) 1 linguriţă ulei susan 1 lingură ulei 4 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ghimbir răzuit 2 morcovi 1 dovlecel 500 g carne de vită, tăiată fâşii […]
Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste
Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste din: fidea de orez, castravete, sos Shoyu, usturoi, ceapă verde, coriandru verde, carne de vită, sare, ulei, sos Teriyaki. Ingrediente pentru salata de paste: 150 g fidea de orez (4 mănunchiuri mici) 1 castravete 1 morcov 5 linguri sos Shoyu 1 căţel de usturoi pisat 1 fir ceapă verde 2 fire coriandru verde Ingrediente pentru frigărui: […]
Sunt moarta dupa retetele astea chineze.vietnameze
N-am gustat pana acum vita cu fidea, dar aia seamana mai mult a spaghete
am mancat de multe ori vita cu fidea, nu stiam ca mananc in stil vietnamez 🙂
Interesant