Reteta zilei: Vita cu legume la tava
PrinteazaVita cu legume la tava din: carne de vita, varza, cartofi, uleid e masline, coriandru, seminte de mustar, dafin, pudra de usturoi, rozmarin, sare, unt, piper.
- 3 kg de carne de vită
- 1 varză
- 8 cartofi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriță de coriandru
- 1/2 linguriță semințe de muștar
- 2 frunze de dafin zdrobite
- 1/4 linguriță pudră de usturoi
- 1/8 linguriță rozmarin uscat
- sare
- 1 lingura unt
- piper
Mod de preparare:
Așezați carnea de vită într-o oală sau într-un castron mare, acoperiți cu apă rece și lăsați să stea 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Scurgeți pieptul și așezați grăsimea în sus într-un vas de copt, acoperit anterior cu o bucată de folie de aluminiu.
Presărați carnea de vită cu coriandru, semințe de muștar și frunze de dafin zdrobite și băgați-le în piept.
Presărați cu generozitate piper negru proaspăt măcinat.
Înfășurați carnea cu folie și coaceți-o în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 2 1/2 ore.
Continuați să coaceți până când pieptul se fragezeste. Desfaceti folia și coaceți timp de încă 10 minute.
Spălați cartofii. Presărați cu ulei de măsline, amestecati, acoperiți cu folie și coaceți timp de 1 1/2 oră.
Între timp, tăiați varza în jumătate. Apoi fiecare jumătate în 4 felii.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați varza și coaceți aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Transferați varza pe o foaie de copt, se presară usturoi praf, sare și piper. Se coace aproximativ 20-25 de minute.
Tăiați cartofii în jumătate, acoperiți cu felii subțiri de unt, presărați sare și rozmarin.
Când carnea de vită este gata, lăsați-o să se odihnească și tăiați. Se servește cu cartofi și varză.
Vita cu legume la tava
Pofta buna!