Reteta zilei: Vita cu legume

Printeaza

Vita cu legume in: ulei, friptura de vita, ceapa, mazare, morcov, ardei gras, coaja de portocala, suc de portocala, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, usturoi, zahar brun, susan, ceapa verde, orez.

 

Ingrediente:

  • 1 ½ linguri ulei
  • 1 ½ kg friptura de vita
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 ½ cani mazare dulce
  • 1 morcov mare, taiat fasii
  • 1 ardei gras, feliat

Marinata:

  • 3 lingurite de coaja de portocala rasa
  • ½ ceasca suc de portocale
  • 4 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite de ghimbir proaspat, ras
  • 3 catei de usturoi, tocat fin
  • 2 linguri de zahar brun

pentru ornat:

  • Seminte de susan sau ceapa verde tocata

servire:

  • orez fiert

 

Mod de preparare:

Combina ingredientele marinata intr-un castron mare. Taiati friptura de vita fasii.

Adaugati in castronul cu marinata si amestecati bine. Acoperiti si bagati la frigider timp de 30 de minute.

Se incinge un wok pe foc mare. Adaugati 1 ½ linguri ulei.

Adaugati ceapa si amestecati incontinuu 1 minut.

scurge carnea de vita si se rezerva sosul. Adaugati carnea de vita si se amesteca in mod constant pentru 2-3 minute.

Puneti sosul ramas de la marinata in tigaie.

Adaugati legumele si se continua fierberea la foc mare 2-3 minute, amestecand frecvent.

Serviti pe pat de orez fiert.

 

Vita cu legume

Vita cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

 

6 comentarii

  1. Sa-mi faci si mie, ca-mi place tare multa cum arata vita cu legume

  2. Simplu si bun

  3. Tare reteta asta

  4. Buna vita cu legume

  5. Una din cele mai bune retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.