Reteta zilei: Vita Sichuan

Printeaza

Vita Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili, telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb.

 

Ingrediente:

  • 1 bucata carne de vita, taiata felii subtiri
  • amestec de supa de pui cu otet de orez
  • 3 linguri de ulei de chili
  • 1 telina, taiata felii
  • 4 fire de praz (doar partea alba) tocat
  • 4 linguri de sos chili
  • 3 cesti supa de pui
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 lingurite amidon de porumb, dizolvat in 3 linguri de apa

 

Mod de preparare:

Marinati carnea in amestecul de supa de pui cu otetu de orez aproximativ 10-15 de minute.

toarna aproximativ 3 linguri de ulei de chili intr-un wok si se incalzeste la foc mare.

adauga telina si prazul. Gatiti pentru aproximativ 2 minute. Scoateti din wok si pastrati deoparte.

Adaugati sos chili in wok. Gatiti pentru 30 de secunde, amestecand constant.

Adaugati supa de pui si sos de soia. Se aduce la fierbere.

Adaugati feliile de carne de vita marinate in amestecul de amidon, apoi incorporati in wok, reduceti focul la mic, si gatiti timp de 1-2 minute.

Opriti focul. Puneti telina si prazul intr-un bol, apoi adaugati carnea si sos si serviti imediat.

Dupa preferinta, se poate servi si cu orez.

 

Vita Sichuan

Vita Sichuan

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.