Reteta zilei: Vita cu taitei de orez
PrinteazaVita cu taitei de orez din: taitei de orez, amidon, sos de soia, ulei de susan, carne de vita, praz, usturoi, ghimbir, piper alb, zahar, sos de soia, vin de orez, sos de stridii, apa, fasole neagra, apa, muguri de fasole, ulei de sofran, sos de chili.
Ingrediente:
- 1 pachet taitei de orez
- 2 lingurite amidon
- 1 lingura sos de soia
- 1.5 lingurite de ulei de susan
- 1 buc carne de vita, feliata
- 4 fire praz , feliat
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 buc ghimbir proaspat, tocat
- ¼ lingurita piper alb
- ½ lingurita de zahar
- 1,5 lingurițe sos de soia
- 1 lingura vin de orez
- 2,5 linguri sos de stridii
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de fasole neagra, maruntita
- muguri de fasole
- 2 linguri de ulei de sofran
- Sos de chili pentru servire
Mod de preparare:
Puneti taiteii de orez intr- un castron mare si se acopera cu apa foarte fierbinte si lasati cel puțin 20-30 de minute.
Combinati amidon, sos de soia si ulei de susan intr-un bol mediu pana se dizolva complet .
Pastrati deoparte. Puneți carnea feliata in vasul cu amestecul de amidon si se amesteca bine. Pastrati deoparte.
Combinati usturoi, ghimbir si partea alba a prazului.
Combinati piper alb , zahar , sos de soia, vin de orez , sos de stridii si apa intr-un bol mic.
Se incalzeste o tigaie wok mare la foc mare.
Adaugati 1 lingura deulei de șofran.
Adauga amestecul de usturoi. Gatiti , amestecand constant , timp de 15-30 de secunde.
Adaugati carnea marinata. Gatiti 1 minut si se adauga fasolea neagra, gatiti 1 minut, apoi transferati pe un platou.
Scurgeti taiteii, reincalziti tigaia la foc mare , se adauga ulei și se gatesc taiteii 1-2 minute.
Adaugati muguri de fasole si fierbeti timp de 1 minut.
Se adauga carnea de vita si ceapa verde , impreuna cu condimentele.
Se continua fierberea timp de 1-2 minute, amestecand pentru a se combina.
Serviti vita cu taitei de orez calda cu sos de chili.
Vita cu taitei de orez
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o “chinezeasca” 🙂
Vreau si eu vita cu taitei, arata foarte bine
Imi place mult, bravo!