Tajine de Vită cu Fasole Verde din: vita, fasole verde, ceapa, usturoi, rosii, ulei, chimen, paprika, sare, piper, coriandru, apa. Gătită lent pentru a asigura că fiecare ingredient își dezvăluie esența, această rețetă folosește carne de vită suculentă, fasole verde crocantă și un amestec îndrăzneț de condimente care îi conferă un caracter unic. Descoperă pașii […]
Reteta zilei: Vita la tigaie cu pastai de mazare
PrinteazaVita la tigaie cu pastai de mazare din: carne de vita, sos de soia, sherry, zahar brun, amidon, ghimbir, pastai de mazare, ceapa verde, sare, ulei, de masline, fulgi de ardei, orez.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita, taiata fasii
- 1/2 ceasca sos de soia
- 3 linguri sherry
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri de amidon
- 1 lingura ghimbir, tocat
- 250gr pastai de mazare
- 5 fire ceapa verde, tocata
- Sare
- 3 linguri de ulei de măsline
- Fulgi de ardei rosu
- Orez fiert, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca impreuna sos de soia, sherry, zahar brun, amidon si ghimbir.
Se toarna jumatate din lichid peste carne. Amestecati cu mainile.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mare. Adaugati mazarea, amestecati timp de 45 de secunde.
Transferati pe un platou.
Incalziti bine tigaia, adaugati jumatate din carnea de vita, adaugati jumatate din cantitatea de ceapa verde.
Gatiti cate 1 minut pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie.
Repetati procesul cu restul de carne si ceapa verde.
Adaugati din nou carnea si ceapa in tigaie, incorporate pastaile de mazare, restul de marinata.
Se amesteca la foc mare timp de 30 de secunde, apoi se opreste focul. Dupa gust, adaugati sare si piper.
Serviti cu orez si presarati fulgi de ardei rosu.
Vita la tigaie cu pastai de mazare
Pofta buna!
Tajine de Vită cu Fasole Verde
Ce bine arata vita la tigaie
Imi ploua in gura 🙂