Reteta zilei: Vrabioara cu unt si mustar

Printeaza

O reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita, unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper.

Vrabioara cu unt si mustar

Ingrediente:

  • 600 gr vrăbioară de vită
  • 100 gr unt
  • 50 gr muştar Dijon
  • 1 ou
  • 100 ml vin alb
  • 15 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

 

Mod de preparare:

Jumătate din unt se amestecă cu pătrunjelul to­cat, gălbenuşul, muştarul, sare şi piper, până devine cremă şi apoi se ţine la rece.

Vrabioara_cu_unt_si_mustar_02

Carnea se taie în frip­turi, se curăţă de pieliţe, se presară cu piper, se unge cu ulei şi se ţine la rece aproxi­mativ io minute.

Vrabioara_cu_unt_si_mustar_03

Restul de unt se pune la topit într-o tigaie, iar în el se prăjeşte carnea până se rumeneşte uşor pe ambe­le părţi, apoi carnea se scoate separat şi se ţine la cald.

Vrabioara_cu_unt_si_mustar_04

In grăsimea rămasă de la prăjirea cărnii se adaugă vinul, se fierbe 2-3 minute, apoi sosul format se va ser­vi turnat peste fripturi, cu untul cu muştar alături, or­nat cu frunze de pătrunjel.

Vrabioara_cu_unt_si_mustar_05

Intrucât carnea de vită, dacă este prăjită prea mult, se întăreşte, se recomandă ca aceste fripturi să fie prăjite circa 2 minute pe fiecare parte, la foc mic.

Vrabioara cu unt si mustar

Vrabioara_cu_unt_si_mustar

Poftă bună!

3 comentarii

  1. Imi ploua in gura dupa vrabioara asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.