Reteta zilei: Vrabioara cu unt si mustar
PrinteazaO reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita, unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 gr vrăbioară de vită
- 100 gr unt
- 50 gr muştar Dijon
- 1 ou
- 100 ml vin alb
- 15 ml ulei
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Jumătate din unt se amestecă cu pătrunjelul tocat, gălbenuşul, muştarul, sare şi piper, până devine cremă şi apoi se ţine la rece.
Carnea se taie în fripturi, se curăţă de pieliţe, se presară cu piper, se unge cu ulei şi se ţine la rece aproximativ io minute.
Restul de unt se pune la topit într-o tigaie, iar în el se prăjeşte carnea până se rumeneşte uşor pe ambele părţi, apoi carnea se scoate separat şi se ţine la cald.
In grăsimea rămasă de la prăjirea cărnii se adaugă vinul, se fierbe 2-3 minute, apoi sosul format se va servi turnat peste fripturi, cu untul cu muştar alături, ornat cu frunze de pătrunjel.
Intrucât carnea de vită, dacă este prăjită prea mult, se întăreşte, se recomandă ca aceste fripturi să fie prăjite circa 2 minute pe fiecare parte, la foc mic.
Vrabioara cu unt si mustar
Poftă bună!
Imi ploua in gura dupa vrabioara asta 🙂
Arata bine
Un deliciu iese asa