Vrabioara de vita umpluta din: vrabioara, ciuperci, praz, gelatina, piper, sare, patrunjel, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g vrabioară 200 g ciuperci 100 g praz 1 lingură praf de gelatină 1 linguriţă piper măcinat sare 1 lingură pătrunjel verde, tocat mărunt 1 linguriţă busuioc 300 ml ulei Mod de preparare: Vrăbioara se curăţă de pieliţă, apoi […]
Reteta zilei: Vrabioara de vita la tigaie
PrinteazaVrabioara de vita la tigaie din: vrabioara de vita, sare, piper, ulei, garnitura. Alegerea unei bucăți de vrăbioară de bună calitate este esențială. Carnea trebuie să fie fragedă și bine marmorată pentru a asigura o textură moale și un gust bogat.
Gătitul la tigaie trebuie să fie efectuat la o temperatură înaltă pentru a sigila sucurile în carne și pentru a-i da o crustă aurie și apetisantă. Este important să nu se supra-gătească vrăbioara pentru a rămâne suculentă și fragedă.
După gătire, este crucial să se lase carnea să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie, asigurând că fiecare înghițitură va fi suculentă și delicioasă.
Vrăbioara de vită la tigaie se poate servi cu o varietate de garnituri, de la legume la grătar până la cartofi prăjiți sau un amestec de salată verde, în funcție de preferințe.
Deși carnea este delicioasă și singură, sosurile precum cel de ciuperci, piper sau chiar un sos simplu de vin pot adăuga un plus de savoare.
Ingrediente:
- 1 vrabioara de vita
- sare, piper
- ulei
- garnitura, dupa preferinta
Mod de preparare:
spala bine carnea, se asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.
incinge o tigaie, adaugati putin ulei, apoi adaugati bucata de carne.
Rumeniti pe ambele parti cate 2 minute.
Transferati pe o farfurie, lasati sa se odihneasca, feliati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Vrabioara de vita la tigaie
Pofta buna!
Tocanita din vrabioara de vita
Tocanita din vrabioara de vita din: vrabioara, sare, piper, kaizer, faina, boia, ceapa, usturoi, chimen, rosie, ardei, untura. Ingrediente: 1 kg vrăbioară sare 1 linguriţă piper 200 g kaizer 3 linguri făină 2 linguri boia 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 1 linguriţă chimen 1 roşie 1 ardei 2 linguri untură Mod de […]
Vrabioara de vita cu suc de rosii
Vrabioara de vita cu suc de rosii din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţii-le felii mari […]
Pofta buna!
Ce bine arata friptura, dar nu e rpea rosie, parca-i prea in sange …