Reteta zilei: Zacusca de fasole cu conopida

Printeaza

Zacusca de fasole cu conopida din: fasole, coconpida, gogosari, ardei kapia, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, bulion, sare, piper.

A sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp de iarna.

Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva indemanare si ingrediente proaspete care se gasesc din belsug pe piata.

 

Ingrediente:

  • 1 kg fasole
  • o conopida mare
  • 2kg gogosari
  • 2kg kapia
  • 1kg ceapa
  • 1kg morcovi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 litru ulei
  • 1 litru bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara pentru ca dimineata cand va apucati de zacusca sa fiarba mai repede.

Ceapa se curata, se spala si se marunteste.

Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare.

Ardeilor li se indeparteaza cotoarele si semintele, se spala si se maruntesc in masina de tocat carne.

Intr-un vas mare se pune litrul de ulei, se adauga ceapa, morcovii si ardeii si se gatesc o ora la foc mediu.

Intre timp, conopida se rupe bucatele si se fierbe.

Fasolea se fierbe si sa nu uitati sa-i schimbati apa de 2-3 ori.

Dupa ce au fiert, conopida si fasolea se maruntesc in masina de tocat carne, dupa care se amesteca bine cu restul legumelor.

Usturoiul maruntit, bulionul, sarea si piperul se incorporeaza in compozitia de zacusca de fasole cu conopida.

fierbe la foc mic aproximativ 3 ore pana ce uleiul iese la suprafata.

Se pune fierbinte in borcane sterilizate in cuptor si se depoziteaza in camara unde poate sa astepte linistita toti pofticiosii care doresc s-o savureze.

 

Zacusca de fasole cu conopida

Zacusca de fasole cu conopida

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Beck’s Pilsner

Berea Germană cu Aromă de Malț, Hamei Floral și Caracter Ușor Amărui. Istoria Berei Beck’s Pilsner – Beck’s Pilsner este una dintre cele mai cunoscute și apreciate beri pilsner din Germania.  Fabrica de bere Beck’s a fost fondată în 1873 în Bremen de către Heinrich Beck, Thomas May […]

Vermicelli cu somon afumat și capere

un preparat rafinat și delicios, perfect pentru o cină rapidă și sănătoasă. Această rețetă combină pastele fine de vermicelli cu aroma intensă a somonului afumat și gustul distinct al caperelor, rezultând un fel de mâncare echilibrat și plin de arome. Somonul afumat este bogat în acizi grași omega-3, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Bun rau zacusca de fasole

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.