Loboda, cunoscută științific sub numele de Atriplex hortensis, face parte din familia Amaranthaceae și este una dintre cele mai vechi legume cultivate de om. Cu frunzele sale bogate în nuanțe de verde și roșu și cu un gust ușor amar, loboda a […]
Reteta zlei: Prajitura cu cirese uscate
PrinteazaPrajitura cu cirese uscate din: unt, zahar, oua, bicarbonat de sodiu, cacao, faina, cirese, ciocolata alba, sare.
Ingrediente:
- 240gr unt topit
- 1 1/4 cani zahar
- 2 oua
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 ceasca de cacao
- 1 1/3 cani faina
- 1/2 cana cirese uscate
- 240 gr ciocolata alba
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
incalzeste cuptorul la 180C. Cerneti faina cu praful de cacao si bicarbonat de sodiu. Puneti zaharul intr-un castron si se toarna untul topit.
Amestecati bine. Se adauga ouale si continuati sa amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Puneti jumatate din amestecul uscat, un varf de cutit de sare si continuati sa amestecati.
Cand este bine incorporat amestecati cu o spatula din cauciuc si se adauga restul de ingrediente uscate.
Adaugati ciocolata si ciresele. Ungeti cu unt o tava si adaugati aluatul.
Coaceti negresele timp de 30 de minute. Lasati sa se raceasca timp de o ora. Scoateti din tava, taiati si serviti.
Prajitura cu cirese uscate
Pofta buna!
Panna Cotta cu Ceai Verde Matcha
din: gelatina, smantana, zahar, ceai verde matcha, fructe proaspete. Această rețetă îmbină cremozitatea panna cotta cu aroma distinctivă a ceaiului verde matcha, oferind o experiență culinară unică. Ideal pentru a încheia o masă specială sau pentru a te răsfăța cu un desert rafinat, panna cotta cu ceai verde matcha […]
Delicioasa prajitura