Reteta tarta cu prune

Printeaza

Reteta tarta cu prune din: faina, zahar, scortisoara, margarina, galbenusuri, smantana, praf de copt, sare, prune, pesmet, coaja de lamaie.

Ingrediente:Reteta tarta cu prune

  • 500 g făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 200 g margarină
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri smântână
  • praf de copt cu şofran
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg prune
  • coajă rasă de lămâie
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă scortisoară
  • 2 linguri pesmet
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amesteci margarina cu zahărul pudră, scorţişoara şi gălbenuşurile. Incorporezi smântâna, sarea şi făina amestecată cu praful de copt.

Frămânţi un aluat şi îl împarţi în două părţi egale. Intinzi prima foaie şi o pui într-o tavă tapetată.

Presari peste foaie o gură de pesmet şi pui din loc în loc prunele curăţate de sâmburi şi tăiate felii subţiri. Adaugi pesmetul rămas, coaja de lămâle, zahărul şi scorţişoara.

Pui şi cea de-a doua foaie întinsă şi dai tava la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră după ce scoţi tava din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.