Retete arabesti: Budinca cu carne si migdale
PrinteazaBudinca cu carne si migdale din: carne, paine, lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, dafin, sare, piper.
- 1 kg carne
- 150 g miez pâine albă
- 1 pahar lapte dulce
- 100 g unt
- 4 cepe
- 3 linguriţe zahăr
- 150 g migdale dulci
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 1 foaie dafin
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se amestecă miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors cu carnea de vită tocată mărunt, puţin călită în unt. Se adaugă, amestecându-se bine, piperul, sarea, zahărul, sucul de lămâie şi migdalele pisate fin.
Se aşează compoziţia într-o cratiţă unsă bine cu unt şi se toarnă deasupra oul bătut spumă cu laptele. Se adaugă foaia de dafin şi se lasă la cuptor, la foc mic, trei sferturi de oră
Pofta buna!