Retete arabesti: Cartofi cu naut

Printeaza

Cartofi cu naut din: cartofi, naut, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, suc de rosii, apa, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi cu naut

  • 3 kg cartofi
  • 1 pahar boabe de nâut
  • 3 cepe
  • 10 căţei usturoi pisat
  • 4 roşii
  • 1 cană ulei măsline
  • 1 cană suc roşii
  • 3 pahare apă caldă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un vas se călesc în ulei ceapa şi usturoiul, adăugându-se apoi năutul şi cartofii tăiaţi felii. Se lasă la foc mic aproximativ o jumătate de oră, până ce cartofii s-au rumenit.

Se adaugă roşiile, apa, sarea, piperul şi sucul de roşii, ameste- cându-se bine. Se lasă, la foc mic, până când încep să fiarbă.

Se servesc reci, cu frunze de păpădie sau pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.