Retete arabesti: Cartofi cu naut
PrinteazaCartofi cu naut din: cartofi, naut, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, suc de rosii, apa, sare, piper.
- 3 kg cartofi
- 1 pahar boabe de nâut
- 3 cepe
- 10 căţei usturoi pisat
- 4 roşii
- 1 cană ulei măsline
- 1 cană suc roşii
- 3 pahare apă caldă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas se călesc în ulei ceapa şi usturoiul, adăugându-se apoi năutul şi cartofii tăiaţi felii. Se lasă la foc mic aproximativ o jumătate de oră, până ce cartofii s-au rumenit.
Se adaugă roşiile, apa, sarea, piperul şi sucul de roşii, ameste- cându-se bine. Se lasă, la foc mic, până când încep să fiarbă.
Se servesc reci, cu frunze de păpădie sau pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin.
Pofta buna!