Retete arabesti: Sarmalute in foi de vita
PrinteazaSarmalute in foi de vita din: foi de vita, orez, carne de berbec, ceapa, stafide, ulei, supa concentrata, lamaie, ou, faina, sare, piper.
- 25 foi de viţă
- 150 g orez
- 400 g carne de berbec
- 250 g ceapă
- 150 g stafide
- 1 pahar ulei
- 2 ceşti supă concentrată
- 1 lămâie
- 1 gălbenuş
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Franzele de viţă se opăresc în apă clocotită, sărată, în care s-a pus zeama de la o lămâie. în apă clocotită şi sărată se fierbe orezul, aproximativ cinci minute. Se lasă la scurs.
Se toacă de două ori carnea şi se prăjeşte în ulei încins, alături de o ceapă tăiată cât mai mărunt. Se adaugă stafidele, orezul, piperai şi sarea. Se amestecă bine. Se pune câte o linguriţă din acest amestec între două foi de viţă şi se rulează strâns.
Se aşează într-o cratiţă cu ulei şi se toarnă supa deasupra, amestecată înainte cu gălbenuşul bătut cu faină şi suc de lămâie. Sarmalele*se fac la cuptor, la foc mic, în aproximativ o oră.
Pofta buna!