Retete arabesti simple: Supa de chimen
PrinteazaSupa de chimen din: ceapa, chimen, faina, otet, ulei, sare, patrunjel.
- 200 g ceapă
- 15 g chimen
- 40 g făină
- 15 ml oţet
- ulei
- sare
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
In doi litri şi jumătate de apă, se pun la fiert o ceapă curăţată şi tăiată în patru şi chimenul. Când ceapa a fiert, se trece totul printr-o sită mai deasă. în jumătate din cantitatea de ulei, încins bine, într-o cratiţă, se rumeneşte faina.
Se stinge cu sucul obţinut prin fierberea cepei cu chimenul. Se lasă, la foc potrivit, să dea în două-trei clocote.
Se serveşte fierbinte, dreasă cu oţet, şi presărată deasupra cu pătrunjel proaspăt, tocat cât mai fin.
Pofta buna!