Retete arabesti simple: Supa de chimen

Printeaza

Supa de chimen din: ceapa, chimen, faina, otet, ulei, sare, patrunjel.

Ingrediente:Supa de chimen

  • 200 g ceapă
  • 15 g chimen
  • 40 g făină
  • 15 ml oţet
  • ulei
  • sare
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

In doi litri şi jumătate de apă, se pun la fiert o ceapă curăţată şi tăiată în patru şi chimenul. Când ceapa a fiert, se trece totul printr-o sită mai deasă. în jumătate din cantitatea de ulei, încins bine, într-o cratiţă, se rumeneşte faina.

Se stinge cu sucul obţinut prin fierberea cepei cu chimenul. Se lasă, la foc potrivit, să dea în două-trei clocote.
Se serveşte fierbinte, dreasă cu oţet, şi presărată deasupra cu pătrunjel proaspăt, tocat cât mai fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.