Retete arabesti: Sis-Kebab de miel
PrinteazaSis-Kebab de miel din: pulpa de miel, ardei, rosii, ceapa, dovlecei, ciuperci, frigarui, ulei, supa, usturoi, ceapa, patrunjel, maghiran, sare, piper.
- 1 kg pulpă de miel
- 5 ardei verzi curăţaţi
- 6 roşii
- 6 cepe mici
- 3 dovlecei mici, tăiaţi bucăţi
- 6 ciuperci
- 6 frigărui
Sosul marinat:
- 6 linguri ulei de măsline
- 4 linguri supă
- 2 căţei usturoi
- 1 ceapă foarte mică, tocată
- 2 linguri pătrunjel tocat fin
- 1 linguriţă măghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă bine într-o salatieră laolaltă toate ingredientele pentru sosul marinat. Se pune în acest sos carnea, tăiată cubuleţe, având grijă să fie complet acoperite.
Se lasă, la rece, de pe o zi pe alta, amestecându-se de câteva ori, pentru a fi bine pătrunse de sos. Se pun în beţigaşele pentru frigărui, alternând carnea cu ardei, ceapă, roşii, ciuperci şi dovlecei.
Se ung bine cu sos frigăruile şi se prepară la grătar sau pe jar de cărbuni de lemn, întorcându-se din când în când şi stropindu-se de mai multe ori cu sos.
Se serveşte cu pilaf de orez.
Pofta buna!