Retete arabesti: Tocana de miel
PrinteazaTocana de miel din: pulpa de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoara, lamaie.
- 1 kg pulpă de miel
- 3 fire praz
- 5 morcovi
- 1 telină
- 6 cartofi
- 1 lingură făină de grâu
- 6 cuişoare
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Legumele se spală, se taie mărunt şi se fierb în apă sărată, în care s-au pus cuişoarele.
Se spumează de câte ori este nevoie şi se adaugă bucăţile de came, tăiate mărunt. Când carnea a fiert, se scoate şi se pune deoparte, la cald, la aburi, într-un vas acoperit.
Se strecoară supa şi se adaugă o lingură de făină şi puţină zeamă de lămâie. Se reintroduc bucăţile de came şi cratiţa se pune pe foc mic, să dea câteva clocote.
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!