Retete: Ardei umpluţi
PrinteazaO reteta delicioasa de ardei umpluti cu:orez, curcan, ceapa, marar, dovlecel, sare, piper, ulei, cimbru.
- 8 ardei mari (4 roşii + 4 verzi)
- 300 g orez
- 400 g pulpă de curcan
- 2 legături ceapă
- 2 legături mărar
- un dovlecel
- sare
- piper
- 30 ml ulei de floarea-soarelui
- o crenguţă cimbru
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine ardeii, se păstrează pălăriuţele, apoi se pun ardeii să se scurgă cu gura în jos pe un şervet absorbant de bucătărie.
Intre timp, se alege orezul, se spală în 2-3 ape, să se cureţe bine, şi apoi se lasă în apă clocotită.
Se curăţă ceapa şi dovleceii. Se spală şi se taie solzişori şi cubuleţe. Se încălzeşte uleiul şi apoi se călesc câteva minute cât să se înmoaie.
Se adaugă orezul, carnea tocată de curcan şi mărarul tocat. Se călesc şi, la sfârşit, după ce s-au legat, se adaugă sare şi piper, după gust.
Se umplu ardeii cu compoziţia pregătită şi se acoperă cu pălăriuţele. Se aşază într-o tavă, se mai stropesc cu puţin ulei.
Se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească. Se servesc ornaţi cu mărar proaspăt.
Ardei umpluţi
Pofta buna!