Chisca fina de ficat din: ficat de porc, orez, piper, ceapa, slanina, intestin gros de porc. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le […]
Retete ardelenesti: Chisca
PrinteazaRetete ardelenesti: Chisca din: carne, cimbru, orez, sare, piper, mat gros de porc.
Ingrediente:
- carnea de pe osânză
- sare
- piper pisat
- cimbru
- 100 g orez prefiert sau păsat
- maţ gros de porc
Mod de preparare:
Se taie părţile cărnoase de pe osânză, se trage pieliţa de pe came, apoi carnea se taie grosier.
Se asezonează cu sare, piper şi cimbru, se amestecă, se adaugă orez sau păsat după caz sau se lasă doar carnea, apoi se îndeasă cu mâna în maţe groase porc.
Se fac bucăţi de 25-30 cm lungime, se leagă la capete cu sfoară. Se scufundă în apă fierbinte şi se fierb la foc moderat, 30-40 minute.
Se lasă la zvântat până a doua zi, apoi se afumă.
Retete ardelenesti: Chisca
Pofta buna!
Chisca moldoveneasca din: carne, sange, pasat, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple […]
Chişcă Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 1 cană orez 3 cepe 2 morcovi mărar sare piper după gust ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se topească puţin in ulei. Alegi şi speli orezul şi-l pui peste ceapă şi în final carnea trecută prin maşina de […]
Chisca Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1 cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel) Mod de preparare: Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si […]
Pofta buna!
Multumesc, caut reteta de mai bine de 20 de ani. O facea maica-mea, dar in stomac de porc, nu in mate.