Retete ardelenesti: Chisca

Printeaza

Retete ardelenesti: Chisca din: carne, cimbru, orez, sare, piper, mat gros de porc.

 

Ingrediente:

  • carnea de pe osânză
  • sare
  • piper pisat
  • cimbru
  • 100 g orez prefiert sau păsat
  • maţ gros de porc

 

Mod de preparare:

Se taie părţile cărnoase de pe osânză, se trage pieliţa de pe came, apoi carnea se taie grosier.

Se asezonează cu sare, piper şi cimbru, se amestecă, se adaugă orez sau păsat după caz sau se lasă doar carnea, apoi se îndeasă cu mâna în maţe groase porc.

Se fac bucăţi de 25-30 cm lungime, se leagă la capete cu sfoară. Se scufundă în apă fierbinte şi se fierb la foc moderat, 30-40 minute.

Se lasă la zvântat până a doua zi, apoi se afumă.

Retete ardelenesti: Chisca

Retete_ardelenesti_chisca

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Chisca fina de ficat

Chisca fina de ficat din: ficat de porc, orez, piper, ceapa, slanina, intestin gros de porc. Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g slanina intestin gros de porc   Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le […]

Chisca moldoveneasca

Chisca moldoveneasca din: carne, sange, pasat, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de la gât şi falei 1 pahar sânge 500 g păsat (crupe se spune) 1 ceşcuţă apă sare piper   Mod de preparare: Carnea fiarta se toacă, se amestecă cu păsat, sânge, sare şi piper. Maţul gros, bine grijit, se umple […]

 

Chişcă (varianta)

Chişcă  Ingrediente: 1 kg carne slabă de porc 1 cană orez 3 cepe 2 morcovi mărar sare piper după gust ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se topească puţin in ulei. Alegi şi speli orezul şi-l pui peste ceapă şi în final carnea trecută prin maşina de […]

 

Chisca

Chisca Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1 cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel)   Mod de preparare: Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Multumesc, caut reteta de mai bine de 20 de ani. O facea maica-mea, dar in stomac de porc, nu in mate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.