Retete ardelenesti: poale-n brau
PrinteazaPoale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie, oua, ulei, sare, branza, vanilie, amidon.
- 1 kg faină
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 15 g drojdie uscată
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- sare
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vacă
- 3-4 linguri zahăr
- 2 linguri coaja rasă de lămâie
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 lingură amidon
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu drojdia, zahărul, un praf de sare, se adaugă ouăle, uleiul şi adăugând treptat laptele, se frământă un aluat elastic.
Se acoperă şi se lasă la dospit, apoi se scoate pe planşeta presărată în prealabil cu faină, se întinde într-o foaie de 0,5 cm şi se taie în pătrate.
Pentru umplutură se amestecă brânza de vacă cu zahărul, amidonul, coaja de lămâie şi extractul de vanilie şi se pune pe fiecare bucată de aluat câte o linguriţă de umplutură.
Colţurile opuse ale aluatul se prind în mijloc, se aşază in tavă pe hârtie de copt şi se lasă din nou la dospit 10-15 minute, după care se coc 35-40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Pofta buna!