Retete cascaval

Printeaza

Retete cascaval

Ingrediente:Retete cascaval

  • 2 l lapte dulce
  • 1kg brânză de vaci
  • 400 g brânză de oi frământată
  • 2 ouă
  • 300 g unt sau margarină
  • 1 lingură de bicarbonat

Mod de preparare:

Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată. După ce s-a ales brânza de zer, punem la scurs întrun tifon şi lăsăm până se scurge bine.

Brânza scursă o dăm prin maşina de carne, apoi o amestecăm cu ouăle, brânza de oi sau brânză de burduf din comerţ, untul şi bicarbonatul.

Lăsăm compoziţia să stea timp de şase până la şapte ore, apoi o punem într-un vas cu fundul dublu. Punem vasul pe plită la foc domol, învârtim cu lingura de lemn până compoziţia devine fluidă şi se leagă de lingură, atunci este gata şi,caldă, o punem în forme de plastic, după care dăm la răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.