Retete cascaval
PrinteazaRetete cascaval
- 2 l lapte dulce
- 1kg brânză de vaci
- 400 g brânză de oi frământată
- 2 ouă
- 300 g unt sau margarină
- 1 lingură de bicarbonat
Mod de preparare:
Se pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată. După ce s-a ales brânza de zer, punem la scurs întrun tifon şi lăsăm până se scurge bine.
Brânza scursă o dăm prin maşina de carne, apoi o amestecăm cu ouăle, brânza de oi sau brânză de burduf din comerţ, untul şi bicarbonatul.
Lăsăm compoziţia să stea timp de şase până la şapte ore, apoi o punem într-un vas cu fundul dublu. Punem vasul pe plită la foc domol, învârtim cu lingura de lemn până compoziţia devine fluidă şi se leagă de lingură, atunci este gata şi,caldă, o punem în forme de plastic, după care dăm la răcit.
Pofta buna!