Retete cu anghinare – simple si gustoase

Printeaza

Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor,(ciulini), genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili.

Anghinare conține cinarină, oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri.[2] Anghinarea este de asemenea și o importantă sursă de fibre, de inulină – substanță care stimulează sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal, crește asimilarea magneziului și a calciului în organism. via

Retete cu anghinare – simple si gustoase

Anghinare cu usturoi

Anghinare cu usturoi

Anghinare cu usturoi Se taie cubuleţe 5-6 căţei de usturoi şi se călesc într-o lingură de ulei, la foc mic.

Reteta zilei: Salata de anghinare

Salata de anghinare din: anghinare, lamaie, ulei de masline, ceapa, mazare, sare, piper, menta, otet alb, zahar.

Supa de gaina cu anghinare

Supa de gaina cu anghinare

Supa de gaina cu anghinare din: unt, anghinare, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 2 l supă de găină 60 g unt 2 anghinare 3 linguri cu smântână 1 lingură cu făină sare piper alb măcinat

Anghinare_umplute_cu_ton

Anghinare umplute cu ton

Anghinare umplute cu ton din: paine, anghinare, ton, usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, arpagic. Ingrediente: 4 felii mari de pâine albă 8 baze de anghinare din conservă 100 g ton în suc propriu din conservă 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 3 linguri de roşii decojite din conservă 3 fire […]

Anghinare_marinate

Anghinare marinate

Anghinare marinate din: anghinare, ceapa, ulei, ardei, usturoi, cimbru, sherry, otet, sunca, sare, piper.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.