Anghinare cu usturoi Se taie cubuleţe 5-6 căţei de usturoi şi se călesc într-o lingură de ulei, la foc mic.
Retete cu anghinare – simple si gustoase
PrinteazaAnghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor,(ciulini), genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili.
Anghinare conține cinarină, oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri.[2] Anghinarea este de asemenea și o importantă sursă de fibre, de inulină – substanță care stimulează sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal, crește asimilarea magneziului și a calciului în organism. via
Retete cu anghinare – simple si gustoase
Salata de creveti cu anghinare
Salata de creveti cu anghinare din: creveti, anghinare, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei.
Reteta zilei: Salata de anghinare
Salata de anghinare din: anghinare, lamaie, ulei de masline, ceapa, mazare, sare, piper, menta, otet alb, zahar.
Supa de gaina cu anghinare
Supa de gaina cu anghinare din: unt, anghinare, smantana, faina, sare, piper. Ingrediente: 2 l supă de găină 60 g unt 2 anghinare 3 linguri cu smântână 1 lingură cu făină sare piper alb măcinat
Anghinare umplute cu ton
Anghinare umplute cu ton din: paine, anghinare, ton, usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, arpagic. Ingrediente: 4 felii mari de pâine albă 8 baze de anghinare din conservă 100 g ton în suc propriu din conservă 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 3 linguri de roşii decojite din conservă 3 fire […]
Anghinare marinate
Anghinare marinate din: anghinare, ceapa, ulei, ardei, usturoi, cimbru, sherry, otet, sunca, sare, piper.
Pofta buna!