Retete cu ciuperci – Ciulama

Printeaza

Ciulama de ciuperci din: ceapa, ciuperci, ulei, faina, lapte, piper, sare.

Ingrediente:Retete cu ciuperci - Ciulama

  • 2-3 cepe
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri făină
  • 1 cană lapte
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mai mare sau o cratită de 2-3 I, se pune la prăjit ceapa tocată fin. Când aceasta s-a muiat, se adaugă ciupercile tăiate feliute şi se prăjesc la foc încet (cum se fac ciupercile natur).

Separat, se pregăteşte un sos alb: într-o tigaie se pune puţin ulei, iar când acesta s-a încins, se pune făina şi se amestecă. Atunci când făina a început să se îngălbenească, se stinge cu laptele sau/şi cu puţină apă caldă.

Sosul se face puţin mai subţire (ca o smântână mai subţire) şi se toarnă apoi peste ciupercile aproape gata. Se adaugă piperul măcinat şi sarea. Se amestecă bine şi se mai tine la foc 10-15 minute.

In practica pregătirii ciulamalei de ciuperci, de multe ori sosul nu se pregăteşte separat, ci chiar în cratita cu ciupercile aproape făcute se adaugă făina, se stinge şi se continuă fiertul până ce sosul se îngroaşă şi ciupercile se moaie bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.