Pui crocant
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: faina, carne de pui, cimbru, piper, lapte, ou, pesment, lamaie.
- 1/2ceaşcă de făină
- 2 linguriţe de cimbru proaspăt sau 1 linguriţă din varianta uscată
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 ceaşcă de lapte bătut sau zer
- 1 albuş de ou
- o ceaşcă pesmet
- 1 pui intreg tăiat în bucăţi, fără piele (aproximativ 500 g)
- 1 lămâie, tăiată felii (opţional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. îmbracă tava cu folie de aluminiu, apoi unge-o cu ulei. Pentru moment, lasă deoparte vasul.
Pune făina, cimbrul, sarea şi piperul într-o farfurie puţin adâncă şi amestecă cu furculiţa. Varsă laptele bătut într-un castron, adaugă albuşul de ou şi omogenizează. Aşază pesmetul într-un al treilea recipient.
Trece o bucată de pui prin mixul cu făină şi apoi scutur-o puţin. Cu un cleşte de bucătărie, cufundă carnea, suficient cât să fie bine acoperită, în vasul cu lapte şi transfer-o în cel cu pesmet. Odată „îmbrăcată”, mută bucata de pui în tava gata pregătită. Repetă procedeul cu restul bucăţilor.
Lasa la copt 35-40 de minute până când crusta capătă o nuanţă arămie, iar puiul este bine pătruns. Decorează cu feliile de lămâie.
Pui crocant
Pofta buna!