Pui crocant

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: faina, carne de pui, cimbru, piper, lapte, ou, pesment, lamaie.

Ingrediente:

  • 1/2ceaşcă de făină
  • 2 linguriţe de cimbru proaspăt sau 1 linguriţă din varianta uscată
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 ceaşcă de lapte bătut sau zer
  • 1 albuş de ou
  • o ceaşcă pesmet
  • 1 pui intreg tăiat în bucăţi, fără piele (aproximativ 500 g)
  • 1 lămâie, tăiată felii (opţional)

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. îmbracă tava cu folie de alumi­niu, apoi unge-o cu ulei. Pentru moment, lasă deoparte vasul.

Pune făina, cimbrul, sarea şi piperul într-o farfurie puţin adâncă şi amestecă cu furculiţa. Varsă laptele bătut într-un cas­tron, adaugă albuşul de ou şi omogenizează. Aşază pesmetul într-un al treilea recipient.

Trece o bucată de pui prin mixul cu făină şi apoi scutur-o puţin. Cu un cleşte de bucătărie, cufundă carnea, suficient cât să fie bine acoperită, în vasul cu lapte şi transfer-o în cel cu pesmet. Odată „îmbrăcată”, mută bucata de pui în tava gata pregătită. Repetă proce­deul cu restul bucăţilor.

Lasa la copt 35-40 de mi­nute până când crusta capătă o nuanţă arămie, iar puiul este bine pătruns. Decorează cu feliile de lămâie.

Pui crocant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.