Retete de 1 Mai: Cotlete de berbecuţ cu salată
PrinteazaO reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper.
- 8 cotlete de berbecut
- 1 lingura condimente 7 pipere
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 600 g fasole verde
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa
- 2-3 linguri otet balsamic alb
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălati cotletele, scurgeţi- le de apă şi ştergeţi-le cu şerveţele. Ungeţi-le cu ulei de floarea soarelui şi presăraţi-le cu condiment “7 pipere”, boia, sare şi piper proaspăt măcinat. Puneţi cotletele astfel pregătite pe grătarul încins şi frigeţi-le până ce se pătrund şi se rumenesc bine pe ambele părţi.
Pentru salata de fasole verde, fierbeţi fasolea cu putină sare. Căliţi ceapa tocată mărunt în uleiul_ de măsline, apoi adăugaţi fasolea verde fiartă şi căliţi-o împreună cu ceapa 10-15 minute la foc mic. Luaţi tigaia de pe foc şi adăugaţi usturoiul pisat şi oţetul. Potriviţi de sare şi piper.
Cotlete de berbecuţ
Pofta buna!