Retete de 1 Mai: File de porc
PrinteazaO reteta de file de porc din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin.
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 4 cepe
- 600 g file de porc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 35 cl vin rosu
- 35 g ciuperci champignon
- 60 g unt
- 1 lingura faina
- 1 fir cimbru
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Se pregăteşte sosul burgund: se fierbe vinul roşu cu 2 cepe tocate şi ciupercile tăiate mărunt. Când îşi mai reduce volumul se adaugă unt şi făină, amestecând continuu. în final se condimentează cu sare, piper, cimbru şi foaie de dafin.
Se curăţă ardeii graşi şi se taie felii. Se taie felii şi restul de ceapă. Carnea se taie în 16 medalioane. 3 Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ fâşii de ardei gras, ceapă şi carne; se sărează şi se piperează şi se ung cu ulei. Se frig pe toate părţile pe grătarul încins sau pe tigaia-grill. Se servesc cu sosul burgund.
File de porc
Pofta buna!